Klar til hamster

Bur & tilbehør

Rigtig størrelse bur og korrekt udstyr er essentielt, for at få en hamster som trives. En glad hamster er et godt kæledyr.
Man skal være opmærksom på at mange dyrhandler ikke ved nok til at kunne rådgive korrekt om hamsterens behov. Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i kravene, ellers kan man hurtigt købe sig fattig i udstyr, som alligevel ikke egner sig til ens nye ven.

Bur
Buret skal have så stort ubrudt bundareal som muligt. Hamsterne udnytter ikke etager særligt godt, og den ser dårligt, så det er derfor at foretrække étplansbure.
De absolutte minimumsmål er:

Dværghamster: 50 x 40 x 25 cm (l x b x h).

I naturen er hamstere byttedyr, og dette bør der tages højde for i indretning af buret, således at der er mulighed for at hamsteren kan lave gange og huler.

Bundlag
Bundlaget kan bestå af papirsgranulat som f.eks. Boxo Comfort eller Carefresh, træflis som MillaMore, hemp eller andet naturmateriale, som ikke er for fint eller støvende, da det kan irriterer hamsterens luftveje. Særlig papirsprodukter er ideelle at bruge, da det har bedre sugeevne og holder buret lugtfri i længere tid.

Hjul
I buret skal være et godt løbehjul, som de kan løbe i uden at bøje ryggen, da det kan føre til rygskader. Hjulet skal have fastbund, uden tremmer.
Diameter størrelse:
Dværghamster: 17 cm (liggende) eller 20 cm (stående)

Andet
Hamsteren har brug for et eller flere huse, hvor de kan lave deres rede og sove trygt. Mange hamstere gemmer også deres mad i huset. Det vigtigt at huset har en passende størrelse.
Tunneler, trapper og andet som giver hamsteren mulighed for at gemme sig og bevæge sig rundt er også gode.
Er man lidt handy kan man nemt lave mange forskellige små finurligheder ens hamster kan få glæde af.

Det anbefales ikke at give hamsteren hø, da dette kan skade deres kindlommer. Vi fraråder også kraftigt at give hamstervat, da det kan fører til kvælning og/eller skader på dens lemmer. I stedet bør hamsteren altid have adgang til bomuldsbælge/Kapok og/eller revet toiletpapir, som kan bruges til at bygge rede/hule med.

Dværghamster startsæt